Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Miercuri, 28 Noiembrie 2018 17:17
Apreciere articol
(2 votes)

Proiectul Women in Business – noi oportunități pentru femeile antreprenor

WRDA editedAstăzi, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat primul eveniment de informare și promovare în cadrul Proiectului “Women in Business - Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerelor din regiunea Dunării", la care au participat femei antreprenor, grupuri locale interesate, instituții academice și partenerii proiectului din opt țări.
 
“Astăzi prezentăm antreprenorilor din Republica Moldovaun nou proiect gestionat de ODIMM: Women in Business, prin care ne propunem să încurajăm femeile tinere, cu idei inovatoare, să lanseze și să dezvolte cu succes propria afacere, prin instrumente ce vor contribui la formarea competențelor în domeniul inovării sociale și în afaceri, prin înființarea unor centre pentru Femeile Antreprenor și dezvoltarea unor programe de training inovatoare, alături de partenerii noștri din regiunea Dunării”, a menționat Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM.
Reprezentanta partenerului lider al proiectului,RalitsaZhekova, director executiv al Agenției Regionale pentru Antreprenoriat și Inovații din Varna, Bulgaria a menționat: “Înainte să lansăm acest proiect am constat că 52% din populația din zona Dunării este de sex feminin și doar 30% dintre acestea desfășoară activități antreprenoriale. Totodată doar 10% din femeile tinere, cu vârsta până la 34 de ani au curajul să lanseze o afacere și doar 2% dintre acesteasupraviețuiesc unei perioade de activitate de  42 de luni. Astfel, ne-am propus să lansăm acest proiect și să facilităm accesul femeilor la activitatea de antreprenoriat.”QWTF edited
 
“Tinerele antreprenor din Republica Moldova sunt foarte creative și tind să vină cu o nouă abordare a problemelor cu care se confruntă, au o gândire originală și sunt capabile să surprindă oamenii cu noi idei. Această constatare a fost realizată în rezultatul unui  studiu din cadrul proiectului Women in Business”, a menționat Silvia Cangea, manager de proiect, ODIMM.
 
În perioada septembrie - octombrie 2018, 202 tinere femei din Republica Moldova au participat la sondajul online, în cadrul proiectului. Concluziile acestui studiu sugerează că 35% din tinerele femei se gândesc să deschidă o afacere și doar 15% intenționează cu siguranță să inițieze o activitate antreprenorială.În același timp, majoritatea tinerelor femei care studiază sau lucrează nici nu se gândesc să lanseze o afacere până nu vor fi sigure că au suficiente resurse financiare. Lipsa resurselor financiare este una din principalele bariere cu care se confruntă femeile în activitatea antreprenorială, urmată de lipsa abilităților antreprenoriale. 
 
SEWQA editedProiectul “Women in Business - Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerelor din regiunea Dunării" este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI) în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014 -2020. Are o durată de implementare de 36 de luni și este implementat de un consorțiu format din 14 parteneri din 9 țări din regiunea Dunării: Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Slovenia, Ungaria, România, Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova.
Ultima modificare s-a efectuat Miercuri, 28 Noiembrie 2018 17:28

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

logoINVEST

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE