Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Luni, 30 Iulie 2018 16:39
Apreciere articol
(0 votes)

Proiectul european destinat femeilor antreprenor a prezentat rezultatele

DSC 8073dseAstăzi, 30 iulie, 2018,  au fost prezentate totalurile Proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Business Academy for Women” (BAW), implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).  Durata proiectului a fost de 18 luni, perioadă în care peste 300 de femei de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv raioanele din stânga Nistrului și UTA Găgăuzia, au fost instruite cum să-și gestioneze afacerile, 30 de mentori au fost pregătiți să ofere suport femeilor antreprenoare, iar 10 afaceri gestionate de femei au beneficiat de finanțare nerambursabilă în valoare de circa 120 mii lei per proiect investițional.
La conferința de totalizare a Proiectului au participat reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) și beneficiarele proiectului BAW.
 
Aneil Singh, Șeful Cooperare, Delegația UE în Republica Moldova, a evidențiat  impactul Proiectului „Business Academy for Women”,  finanțat de Uniunea Europeană , cu suportul căreia a fost posibilă implementarea activităților proiectului și resetat mediul antreprenorial în rândul femeilor, în special cel din mediul rural. Oficialul european a reiterat faptul că acest Proiect se încadrează în tendințele existente și la nivelul blocului comunitar european, de împuternicire economică a femeilor.
 
Potrivit secretarului general de stat al MEI, Iulia Costin, rolul femeii în dezvoltarea economică a unei țări și a antreprenoriatului, în particular, este unul crucial. Prin susținerea antreprenoriatului în rândul femeilor, autoritățile își propun să dezvolte o comunitate  axată pe încurajarea spiritului de antreprenor al femeilor, să  faciliteze schimbul de experiență dintre reprezentantele sexului frumos din societatea noastră. „Mă bucur să constat că femeile din Republica Moldova sunt active, dau dovadă de deschidere și sunt motivate pentru a explora domeniul afacerilor. Guvernul Republicii Moldova prin diverse instrumente financiare și programe naționale de susținere a IMM urmărește dezvoltarea mediului de afaceri competitiv și, desigur, a unei comunități puternice de femei antreprenoare”, a punctat Iulia Costin.DSC 8031aaaa 
 
Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM a declarat  că dezvoltarea antreprenoriatului feminin este o prioritate pentru ODIMM. “Prin Proiectul „Business Academy for Women” a fost făcut un pas important în dezvoltarea antreprenoriatului feminin oferind antreprenorilor instruire, mentorat și acces la finanțare. 
 
Succesul acestui proiect constă în faptul că 314  femei antreprenoare din 20  de raioane au fost instruite în domeniul dezvoltării afacerilor. 10 dintre acestea axate pe dezvoltarea capacității de producere, introducerea de tehnologii și inovații sau orientare spre export  sunt beneficiare de granturi pentru dezvoltarea afacerii în valoare de 120 mii lei
 
DSC 8290aaaaTotodată, 24 de formatori reprezentanți a 6 organizații de suport în afaceri din 6 regiuni din Republica Moldova și-au sporit abilitățile profesionale în calitate de traineri în cadrul instruirilor. Proiectul a contribuit la formarea unei comunități de antreprenori și crearea ”Rețelei naționale a Femeilor Mentori din Moldova. O femeie independentă economic este un punct forte nu doar pentru familie, ci si pentru intreaga societate”, a subliniat Petru Gurgurov.
 
Femeile cu cele mai bune idei antreprenoriale au obținut granturi a câte 120 mii lei pentru a-și putea dezvolta afacerea. Beneficiara grantului, Svetlana Nițoreanu, din Căușeni s-a referit la importanța creșterii și dezvoltării culturii antreprenoriale pentru mediul de afaceri autohton. „Cunoștințele și abilitățile obținute de la ODIMM ne vor ajuta să ieșim la export cu produsele noastre. În urma instruirilor, am început să explorez potențialele piețe de desfacere. Aceste inițiative ca “Business Academy for Women”, care au scop să spirijine mediul antreprenorial, sunt foarte binevenite, întrucât ne deschid noi orizonturi de gestionare și dezvoltare a afacerilor noastre”.IMG 8615cccccccc edited
 
Proiectul BAW a fost finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB). BAW a oferit femeilor din Republica Moldova posibilitatea de a-și realiza potențialul antreprenorial prin dezvoltarea abilităților de gestionare a afacerii și a  facilitat accesul femeilor la tehnologii productive pentru consolidarea și creșterea capacității întreprinderilor gestionate de către acestea.
Ultima modificare s-a efectuat Marţi, 31 Iulie 2018 15:37

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE