Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Joi, 07 Iunie 2018 08:16
Apreciere articol
(0 votes)

Japonia, dispusă să ofere suport sectorului IMM din Republica Moldova

DSC QQQQ editedAgenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională va consolida suportul oferit antreprenorilor din R. Moldova. Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi a reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu  Yoko Takebayashi, șef-adjunct al Departamentului Europa și Orientul Mijlociu al Agenției Japoneze pentru Cooperare internațională (JICA).  
Oficialul nipon se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile și instituțiile publice naționale de interes pentru partea niponă viitoarele proiecte/inițiative în plan bilateral.
 
Iulia Costin, secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a apreciat colaborarea de lungă durată dintre Republica Moldova și Japonia. “Există mai multe domenii de colaborare ce prezintă interes pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii și care pot fi valorificate, una din aceste priorități vizează consolidarea capacităților de export ale sectorului IMM”, a menționat  Iulia Costin. 
 
În cadrul întrevederii, Petru Gurgurov, director general interimar a evidențiat rezultatele a două proiecte majore pentru dezvoltarea serviciilor de consultanță, implementate de ODIMM, cu asistența tehnică din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). 
 
“ODIMM în parteneriat cu JICA a lansat în Republica Moldova primul Centru de Consultanță și Asistență în Afaceri (CC&AA). Ne propunem să extindem serviciile de consultanță în regiuni prin intermediul celor 11 incubatoare de afaceri din țară”, a subliniat Petru Gurgurov.DSC ZZZZZZ edited 
 
În context, Yoko Takebayashi, a reiterat suportul  JICA de a identifica toate oportunitățile de cooperare tehnică și de adaptare a cadrului legal în domeniul antreprenoriatului, oferind astfel posibilitatea sectorului de business din țara noastră să se dezvolte mai dinamic.  Totodată, părțile au stabilit prioritățile privind viitoarele domenii de colaborare în scopul îmbunătățirii mediului antreprenorial din Republica Moldova.
 
IMG WWWWWWWWWW editedAgenția Japoneză pentru Cooperare Internațională JICA a fost fondată în anul 1974 și este o instituție de implementare a asistenței tehnice, orientată spre dezvoltarea capacităților instituționale, fortificarea întreprinderilor și dezvoltarea resurselor umane pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să inițieze dezvoltarea durabilă economică și socială.  
Ultima modificare s-a efectuat Joi, 02 August 2018 09:04

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE