Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Luni, 26 Martie 2018 15:52
Apreciere articol
(0 votes)

Experții UE generează un nou model de cluster în Republica Moldova

DSC 0815 editedÎn perioada 26-30 Martie, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu suportul Instrumentului de Asistență Tehnică și Schimb de Informații al Uniunii Europene (TAIEX) organizează o serie de grupuri tematice dedicate elaborării unui „Model de Cluster adaptat contextului regional”.  
Scopul grupurilor tematice este de a identifica potențialul de dezvoltare al fiecărei regiuni și de a crea un model de colaborare eficient între mediul de afaceri și factorii de decizie care să contribuie direct la creșterea competitivității locale. 
 
Misiunea a început cu primul grup tematic organizat astăzi la Chișinău cu participarea reprezentanților Autorităților Publice Centrale, instituțiilor de învățământ, organizațiilor de suport din sectorul  și reprezentanții sectorului privat. În următoarele zile vor avea loc alte trei evenimente similare în Nisporeni, Cahul și Soroca reprezentative pentru regiunea Centru, Sud și respectiv Nord.DSC 0814aaaaaaaaaaa edited 
 
Potrivit organizatorilor, în urma desfășurării grupurilor tematice va fi elaborat un raport privind direcțiile de dezvoltare în cele patru regiuni precum și industriile cu potențial de creștere și clusterizare.
 
Petru Gurgurov,  director general interimar, a reiterat necesitatea creării unor noi instrumente și servicii de suport pentru mediul de afaceri din zonele rurale, prin regândirea modelelor tradiționale de colaborare între actorii implicați în procesul de dezvoltare economică. 
 
DSC 0846aaaaa editedÎn context, Daniel Coșniță, Președintele Asociației Clusterelor din România, a menționat importanța creării unui sistem de concentrare a resurselor la nivel regional dedicat creșterii competitivității sectorului privat.
 
Evenimentul face parte din seria celor patru misiuni ale experților UE organizată de ODIMM cu suportul TAIEX pentru a elabora o metodologie adaptată contextului național de stimulare a inițiativelor de cluster. Prima misiune a avut loc în perioada 6-8 Noiembrie 2017 la Chișinău în cadrul căreia ODIMM, împreună cu partenerii locali, a beneficiat de asistența experților Comisiei Europene privind evaluarea necesităților, cartografierea și generarea unui model de cluster.DSC 0843 edited
 
Clusterele sunt concentrări geografice de instituţii şi companii interconectate, dintr-un anumit domeniu. Clusterele cuprind un grup de industrii înrudite şi alte entităţi importante din punct de vedere al concurenţei.
Ultima modificare s-a efectuat Joi, 02 August 2018 09:11

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE