Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Luni, 05 Martie 2018 10:56
Apreciere articol
(0 votes)

Peste 300 de femei din toată țara au fost instruite în cadrul Proiectului „Business Academy for Women”

25 de antreprenoare din raioanele Cimișlia, Basarabeasca și Hâncești au absolvit Componenta I de instruire din cadrul proiectului ”Business Academy for Women” și au obținut Certificatele de participare la training-urile  de dezvoltare a abilităților manageriale.  
 
Femeile de afaceri au studiat cum să-și eficientizeze modelul de business şi să-și orienteze companiile pe care le gestionează către export. Modulele de instruire au cuprins subiecte primordiale din domeniul de management, marketing contemporan și relații economice internaționale.
 
"În cadrul proiectului ”Business Academy for Women” ne dorim să dezvoltăm o comunitate puternică de femei antreprenoare, care să dețină toate abilitățile manageriale de gestiune a unei întreprinderi în concordanță cu provocările pieței naționale și internaționale. Instruim ultimul grup de femei și deja avem primele rezultate, 10 antreprenoare s-au orientat către piețele externe și exportă produsele sale în 4 țări", a menționat Ana Sochirca, manager de proiect.
 
Menționăm că în perioada septembrie 2017 – februarie 2018, peste 300 femei au beneficiat de instruire antreprenorială în cadrul Componentei I a Proiectului „Business Academy for Women” (BAW), implementat cu suportul Uniunii Europene. 
 
Antreprenoarele au fost repartizate în 12 grupuri regionale, care s-au reunit la Chișinău, Ceadâr Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Râbnița, Rezina, Soroca, Sângerei,  Ștefan Vodă, Tighina și Ungheni. Astfel, cele mai multe antreprenoare au fost instruite în regiunea de Nord - 83, urmate de 74 antreprenoare din regiunea Centru, 57 antreprenoare din stânga Nistrului și câte 50 antreprenoare din regiunea de Sud și UTA Găgăuzia.
 
În cadrul proiectului ”Business Academy for Women” urmează Concursul de granturi, în cadrul căruia 10 femei antreprenoare vor beneficia de granturi a câte 6 mii euro pentru implementarea proiectelor.
 
În premieră pentru Republica Moldova, Proiectul prevede elemente ale programului european de accelerare a dezvoltării întreprinderilor PLATO care va permite antreprenoarelor să își perfecționeze  abilitățile  manageriale, dezvolte gândirea strategică, necesară pentru creșterea întreprinderilor, și să dezvolte rețele de colaborare. Un avantaj enorm al programului PLATO este că participantele învață  una de la alta pe baza experienței acumulate pe parcursul activității sale. 
 
Un alt instrument valorificat în cadrul proiectului este mentoratul. Acesta presupune transferul de cunoștințe de la antreprenorii experimentați către antreprenoarele care vor să crească și să se dezvolte.
 
Proiectul BAW este finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB). Acesta a fost lansat în februarie 2017 pe o perioadă de 18 luni și  urmărește promovarea abilităților economice și sociale ale femeilor, inclusiv și ale celor din regiunile rurale, prin reducerea inegalității de gen și sporirea accesului acestora la resurse financiare, servicii, tehnologii inovaționale și oportunități de dezvoltare.
BAW pe Regiuni
Ultima modificare s-a efectuat Miercuri, 07 Martie 2018 11:52

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE