Producătorii moldoveni vor învăța de la turci cum să cultive roșii

Producătorii moldoveni vor învăța de la turci cum să cultive roșii

Producătorii de tomate și legume din Republica Moldova vor prelua experiența fermierilor turci cum să cultive tomate în spații protejate, în cadrul unei vizite de studiu în Turcia, pe care o vor efectua cu suportul Proiectului Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) în octombrie 2014.

 

aced

 

Vizita, sub genericul "Tehnologii avansate de producere și post-recoltare a tomatelor", are ca scop studierea hibrizilor noi de tomate, a tehnologiilor moderne de cultivare a acestora în sere, schemelor de construcție a serelor, a practicilor de recoltare și post-recoltare (prerăcirea, sortarea, ambalarea, depozitarea). În contextul proiectului de irigare al Programului Compact, producătorii moldoveni vor învăța, de asemenea, managementul solului și fertilizarea tomatelor în sere, protecția integrată a plantelor, irigarea și conservarea apei. Agenda vizitei mai conține și subiecte legate de tehnicile de marketing a tomatelor în stare proaspătă.

 

Turcia este în prezent unul dintre cei mai mari producători de tomate de pe continent, fermierii locali dispun de o infrastructură avansată pentru producerea legumelor în spații protejate, cu utilizarea celor mai performante tehnologii agricole.

 

Participanții la această vizită vor fi selectați în baza criteriilor expuse într-un formular de cerere și în anunțul oficial privind evenimentul dat, care pot fi descărcate de pe site-ul Proiectului ACED, www.aced.md

 

sursa. aced.md

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!