A fost inaugurata ediția a XIII-a a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”

A fost inaugurata ediția a XIII-a a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”

Fabricat in Moldova 2014În perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2014, la Chișinău, se desfășoară ediția a XIII-a a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova", patronată de Guvernul Republicii Moldova și organizată de Camera de Comerț și Industrie. La cel mai mare eveniment expozițional al anului participă peste 270 de agenţi economici din toate ramurile economiei naţionale și din diferite regiuni ale țării, inclusiv din partea stângă a Nistrului.


Ediția a XIII-a a Expoziției "Fabricat în Moldova" prevede un program de afaceri divers, incluzând mese rotunde, seminare, Forumul de afaceri "Republica Moldova – România", ceremonia de premiere a învingătorilor Concursului "marca comercială a anului" ș.a.


Prezent la inaugurarea expoziției, prim-ministrul Iurie Leancă le-a urat succes participanților. "Călătorind peste hotare, observ tot mai multe produse de calitate care poartă eticheta "Fabricat în Moldova", ceea ce înseamnă că suntem pe calea corectă, s-a mărit potenţialul de export.


Competitivitatea nu este ceva garantat sau gratuit, ci un element care se însuşeşte şi se consolidează gradual. Guvernul va întreprinde măsuri pentru a îmbunătăţi condiţiile necesare producătorilor autohtoni ca să poată investi bani ieftini pe termen lung în creşterea competitivităţii.


În acest an urmează să fie semnat Acordul de Asociere cu UE, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru ca mărfurile moldovenești să aibă acces pe o piață de peste 500 mln consumatori, care au o mare putere de cumpărare. Aceasta nu înseamnă că va fi îngrădit accesul pe pieţele tradiţionale precum Rusia sau Ucraina, ci dimpotrivă va deschide drumul spre noi pieţe, cum ar fi, de exemplu, China sau India", a spus premierul.

Una din trăsăturile distinctive ale manifestării este participarea activă, cu standuri colective, din 21 raioane ale țării.

În acest an, la "Fabricat în Moldova" își  prezintă realizările și agenţii economici care au beneficiat de suport prin intermediul Programului de atragere a remitenţilor în economie „PARE 1+1" şi Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET). Aici vor fi promovate şi mediatizate programele derulate de stat în vederea susținerii întreprinderilor mici și mijlocii.

 

Micii antreprenori, participanţi la Expoziţie îşi pot returna o parte din costurile expoziţionale, aplicând la Programul de Subvenţionare a Expoziţiilor.


Cea dea XIII-a ediție a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" se face remarcată și prin programul de afaceri divers, elaborat de CCI împreună cu partenerii săi: Ministerul Economiei, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii etc.

 

În cadrul expoziției se va mai desfășura Conferința anuală a Programului de atragere a remitenților în economie "PARE 1+1", vor fi organizate seminare referitor la perspectivele dezvoltării comerțului extern în contextul Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, politicile în domeniul activității de inovare și transfer tehnologic, eficiența energetică, implementarea standardelor europene, promovarea produselor agroalimentare moldovenești pe piața Uniunii Europene, procesul de raportare la CNAS.

 

Sursa: interlic.md

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 23.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!