ODIMM

te

Ghidul „Procedurile de export ale producției agroalimentare din Republica Moldova pe piețele Uniunii Europene”

Ghidul „Procedurile de export ale producției agroalimentare din Republica Moldova pe piețele Uniunii Europene”

0.0/5 rating (0 voturi)

La 31 ianuarie 2017 proiectul UE “Asistentă tehnică pentru implementarea DCFTA” (Proiectul AT DCFTA) a publicat Ghidul „Procedurile de export ale producției agroalimentare din Republica Moldova pe piețele Uniunii Europene”.

În vederea sprijinirii procesului de executare a programului de sensibilizare a competitivității în contextul DCFTA, Proiectul UE "Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA" (Proiectul AT DCFTA) oferă suport informațional comprehensiv antreprenorilor din Moldova, care reprezintă diverse sectoare cu potențial înalt de export. Astfel, în ianuarie 2017, un ghid detaliat privind procedurile de export pentru produsele agroalimentare moldovenești a fost finalizat și publicat pe site-urile www.odimm.md și www.miepo.md.

Ghidul prezintă toți pașii și procedurile necesare pentru exportul produselor agroalimentare pe piața Uniunii Europene și cuprinde toate acțiunile pre-export, procedurile pre-vamale de export, operațiunile vamale de export și procedurile post-vamale după exportul în Uniunea Europeană. Pentru a înlesni procesul, potențialii exportatori beneficiază și de o listă a prestatorilor de servicii care facilitează exportul produselor agroalimentare din Moldova pe piața Uniunii Europene.

La 17 februarie 2017 publicația va fi oficial prezentată tuturor părților interesate. În cadrul evenimentului, exportatorii, potențialii exportatori, reprezentanții Departamentului Vamal, Ministerului Economiei, etc. vor avea posibilitatea să participe într-un dialog public-privat, să facă schimb de opinii și să împărtășească experiența proprie.

Proiectul AT DCFTA elaborează publicații similare pentru sectorul TIC, modă, piele și accesorii care urmează să fie finalizate și prezentate publicului larg în viitorul apropiat.

Informație de background:
Această publicație a fost elaborată ca parte componentă a activităților continue ale proiectului în cadrul Contractului de Reformă Sectorială pentru Zona la Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, Componenta 4 “Suport pentru executarea unui Program de sensibilizare privind competitivitatea în contextul AA / DCFTA”.

Specificații

  • Limba: Româna

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 19.10.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!