ECONOMIE VERDE

ECONOMIE VERDE

 

Ecologizarea ÎMM-urilor poate crea oportunități pentru Republica Moldova de a beneficia de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) și de a-și îndeplini obligațiunile în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și obiectivele de mediu din Agenda 2030 convenite cu Națiunile Unite.

Totodată, începând cu anul 2014 economia verde a fost introdusă în documente de susținere a politicilor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM-uri), mai cu seamă în cadrul planului de acțiune pentru Strategia de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

ODIMM implementează Programul de Ecologizare a  ÎMM. Acesta are drept obiectiv promovarea, susținerea și dezvoltarea capacităților ÎMM-urilor de a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor.

 

Prin intermediul acestui Program IMM pot beneficia de:

a) instruire și formare în domeniul ecologizării ÎMM-urilor; 

b) finanțare nerambursabilă de valoare mică de până la 200 000 lei, care va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional;

c) finanțare nerambursabilă  de valoare mare de până la 500 000 lei, care va constitui până la 50% din valoarea proiectului investițional.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md