Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Luni, 25 Iunie 2018 08:10
Apreciere articol
(1 Vote)

Garanția financiară ODIMM, accesibilă online

FGCabcdOrganizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a implementat un soft pentru emiterea, monitorizarea și executarea garanțiilor financiare de stat. Acesta permite interacțiunea online cu băncile partenere și solicitanții de garanții financiare din rândul întreprinderilor mici și mijlocii. Digitalizarea procesului de emitere a garanțiilor de stat prin Fondul de garantare a Creditelor (FGC) se înscrie  în trendul aplicării tehnologiilor informaționale moderne și este implementat cu suportul Băncii Mondiale.
 
Antreprenorii pot  solicita online garanția financiară ce va acoperi deficitul de gaj la accesarea creditelor de la instituțiile bancare, iar băncile partenere, la rândul lor, vor depune online dosarul de garantare la ODIMM. Astfel, solicitanții de garanții financiare nu se vor mai deplasa la ODIMM pentru a depune personal actele.
 
Implementarea acestui soft reduce timpul de emitere a unei garanții financiare, permite creșterea nivelului de transparență a procesului de garantare, va îmbunătăți calitatea raportării și va fi exclusă menținerea dosarelor de garantare pe suport de hârtie. În același timp, softul integrează tehnologiile moderne ale Centrului de Guvernare Electronică și Registrul de Stat al Unităților de Drept (RSUD).IMG 5855aaaaaaaaaaaa edited
 
La ora actuală, ODIMM colaborează în domeniul garantării creditelor pentru IMM-uri cu 9 instituții bancare din cele 11 existente în Republica Moldova și propune 5 produse de garantare a creditelor, pentru întreprinderi mici și mijlocii debutante, active și exportatoare. Valoarea maximă a garanției care poate fi emisă de ODIMM este de 5.000.000 lei pe o perioadă de până la 5 ani.
 
Fondul de Garantare a Creditelor (FGC) are misiunea de a asigura accesul la finanțare pentru întreprinderile autohtone prin emiterea garanțiilor financiare. Fondul de Garantare a Creditelor este gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
 
Departamentul Comunicare și RP ODIMM
Ultima modificare s-a efectuat Joi, 26 Iulie 2018 08:45

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE