Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Comunicate de presă
IMG 6757 editedÎn Regiunea de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova vor activa 8 Centre de Suport în Afaceri. În cadrul evenimentului de lansare, care s-a desfășurat astăzi la Căușeni, au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Secretariatului Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică, autorităților publice centrale și locale din regiunea de Sud, organizațiilor de suport în afaceri precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.
 
4 Centre de Suport în Afaceri, create  în cadrul Proiectului finanțat de Uniunea Europeana „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”, vor funcționa în cadrul consiliilor raionale din: Cantemir, Basarabeasca, Taraclia și Căușeni, iar alte 4 spații de pre-incubare își vor desfășura activitatea în cadrul Incubatoarelor de Afaceri din:  Cahul, Leova, Cimișlia și Ștefan Vodă.
 
Spațiile de suport antreprenorial au menirea de a oferi atât servicii de consultanță pentru mediului de afaceri din raioanele enumerate, cât și sprijinirea potențialilor antreprenori în vederea creării și dezvoltării unei afaceri pentru a contribui la dezvoltarea echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Sud.
IMG 6853 edited
Marco Gemmer, Șeful Secției Operațiuni, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a subliniat că evenimentul de astăzi este o confirmare a angajamentului pe care îl are Uniunea Europeană de a sprijini dezvoltarea sectorului privat și nemijlocit a cetățenilor, inclusiv în regiuni și în localitățile mici, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. “Angajamentul asumat în vederea dezvoltării economice și creării locurilor de muncă nu se referă doar la investiții în infrastructură, promovarea exporturilor și îmbunătățirea cadrului legislativ din Republica Moldova. Se referă, în special, la accesibilitatea informațiilor necesare, sprijinul profesional, schimbul  de experiențe și instruiri ce vor fi oferite tinerilor, femeilor, diferitor grupuri și celor care se întorc în țară și doresc să lanseze o afacere și să își ia viitorul în propriile mâini. Suportul oferit astăzi este nemijlocit cetățenilor din cele 8 localități, precum și autorităților locale care au dat curs invitației de a se alătura inițiativei Primarii pentru Creștere Economică”, a evidențiat oficialul european.
 
Sergiu Gogu, vicepreședintele Consiliului Raional Căușeni a mulțumit partenerilor de proiect și Delegației Uniunii Europene pentru realizarea Proiectului european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” ce contribuie nemijlocit la dezvoltarea economică a regiunii. “Deschiderea centrelor de consultanță este benefică, deoarece noi ne dorim să avem întreprinderi mici și mijlocii dezvoltate, să avem capacitatea de a dezvolta investițiile din această zonă și, în special, să prestăm servicii de calitate, care asigură venirea investitorilor în această regiune”, a menționat Sergiu Gogu.
 
IMG 6846 editedPetru Gurgurov, director general interimar ODIMM a reiterat sprijinul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri din Republica Moldova. “Prin intermediul celor 8 Centre de Suport în Afaceri, antreprenorii din regiunea de Sud vor beneficia de asistență consultativă la inițierea, dezvoltarea și administrarea afacerilor, astfel încât acestea să devină cât mai competitive și profitabile atât pe piața locală cât și pe cea externă. Acestea vor contribui nemijlocit la dezvoltarea economică a regiunii și atragerea investițiilor directe”, a afirmat Petru Gurgurov.
 
Obiectivul principal al Proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”, este axat pe dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din regiunea de Sud și orientarea investițiilor străine în economia locală. 
 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei ”Primarii pentru creșterea economică” și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM)  și Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).
 
Direcția Comunicare și RP ODIMM
Miercuri, 10 Aprilie 2019 14:54

O a doua sansă pentru antreprenorii în dificultate

Publicat in rubrica Comunicate de presă Publicat de Victor Tocan

IMG 6563 editedLa un Mic Dejun de Afaceri, desfășurat la ODIMM în cadrul Proiectului Danube Chance 2.0 „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării”, au fost scoase în evidență posibilitațile concrete ale persoanelor, care nu au reușit, din varii motive, să dezvolte o afacere prosperă.

 

Evenimentul a reunit reprezentanți ai administrației publice centrale, Incubatoarelor de Afaceri, instituțiilor financiare și alte persoane interesate pentru a discuta despre îmbunătățirea instrumentelor de susținere a antreprenorilor aflați în dificultate și a celor care doresc să își relanseze afacerea pentru profit propriu, dar și pentru a putea contribui la dezvoltarea economică a țării.DSC 1105

fhadhDouă exemple de bune practici în domeniul antreprenoriatului social din Republica Moldova au fost prezentate în cadrul unui seminar cu tema: "Schimbul de cunoștințe privind sprijinul public pentru încurajarea întreprinderilor sociale", care s-a desfășurat în Germania.  Este vorba de compania  ”Floare de cireș” care timp de 7 ani desfășoară o activitate de antreprenoriat social contribuind la dezvoltarea comunitară, crearea de noi oportunităţi de formare socio-profesională şi angajare a persoanelor defavorizate, și, totodată, oferă servicii de catering în Republica Moldova. A doua organizație care susține  domeniul antreprenoriatului social este Fundația “Est Europeană” care vine cu diverse proiecte de dezvoltare și susținere a afacerilor și programe de educație și asistenta tehnică. 
 
Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului Finance4SocialChange, la care ODIMM este partener alături de reprezentanți din 14 țări din bazinul Dunării. Delegația Republicii Moldova - ODIMM și Ministerul Economiei și Infrastructurii - au punctat că în anul 2017 a fost adoptat cadrul normativ privind recunoașterea antreprenoriatului social, iar acum urmează certificarea întreprinderilor sociale care pot practica acest gen de activitate. În context, reprezentantul MEI a precizat că pentru anul 2019 agenda ministerului include elaborarea și aprobarea măsurilor de sprijin și încurajare a antreprenoriatului social. 
1.1qAstăzi, 12 martie, curent, 15 tineri din Republica Moldova au fost premiați pentru cele mai bune planuri de afaceri în cadrul Seed Forumului și a Conferinței de închidere a Proiectului “Joint Opportunities in Business for Youth”. În total 60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au fost instruiți în domeniul antreprenorial și au participat la o serie de activități, care s-au încheiat cu prezentarea planului de afaceri și premierea celor mai bune și realiste idei cu impact socio – economic și transfrontalier.  
 
Prezent la eveniment, Vasile Vulpe, Șef direcție politici economice și mediul de afaceri, Ministerul Economiei și Infrastructurii a subliniat că tinerii sunt o forță motrice a economiei unei țări, iar susținerea acestora în inițierea și dezvoltarea afacerilor este o prioritate și o preocupare continuă a Ministerului Economiei și Infrastructurii.
1 editedReprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și ai Autorităților Publice Locale din Republica Moldova (APL) s-au întrunit astăzi în cadrul unei sesiuni de informare cu tematica „Facilitarea accesului IMM la instrumente de suport în afaceri“. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și şefii direcţiilor economice din consiliile raionale.
Vineri, 01 Martie 2019 15:18

Antreprenoriatul social – un nou subiect în vizorul ODIMM

Publicat in rubrica Comunicate de presă Publicat de Victor Tocan
IMG 5335Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat astăzi cel de-al doilea Atelier de lucru dedicat dezvoltării antreprenoriatului social din Republica Moldova, în cadrul Proiectului Finance4SocialChange.
 
Evenimentul a fost desfășurat cu implicarea principalilor actori în domeniul antreprenoriatului și inovării sociale, antreprenori sociali, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai organizațiilor de suport din domeniu. 
 
Atelierul de lucru de astăzi are ca scop crearea unei platforme de discuții cu actorii interesați din domeniul antreprenoriatului social, cu scopul de a identifica principalele probleme întâlnite de întreprinzători și pentru a veni cu soluții și a identifica domeniile de intervenție ce vor permite dezvoltarea antreprenoriatului social și finanțarea în domeniul antreprenoriatului social în Republica Moldova cu preluarea bunelor practici din țarile partenere ale proiectului din regiunea Dunării”, a declarat Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM.
Pagina 1 din 30

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

logoINVEST

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE