Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Română (România)Russian (CIS)
Banner
Banner
Banner
Wednesday, 19 December 2018 16:34
Rate this item
(0 votes)

Trofeul cel mai bun incubator al anului a plecat la Ceadâr-Lunga

IMG 3806 editedIA Ceadâr-Lunga este Câștigătorul celei de-a IV-a ediții a Concursului „Incubatorul de Afaceri al anului”. Acesta este organizat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM).
 
Cupa Transmisibilă, diploma de onoare și cadoul de preț au fost înmânate Nataliei Cojocari, managerul Incubatorului de Afaceri din Ceadâr-Lunga, pentru activitatea remarcabilă a Incubatorului pe parcursul anului 2018. Decernarea premiului a avut loc în cadrul ședinței de totalizare a activității Incubatoarelor de Afaceri pentru anul 2018 și planificării pentru anul 2019. La ședință au participat reprezentanții ODIMM, RIAM, administratorii Incubatoarelor de Afaceri din Moldova.
Potrivit directorului general interimar ODIMM, Petru Gurgurov, Concursul are drept scop promovarea reușitelor și bunelor practici înregistrate de Incubatoarele de afaceri, stimularea activității acestora și, nemijlocit, crearea de noi oportunități de dezvoltare a întreprinderilor Mici și Mijlocii în regiuni. „Incubatoarele de afaceri vin ca răspuns la nevoile întreprinderilor mici şi mijlocii în etapele esenţiale ale unei afaceri, precum iniţiere şi pătrundere pe piaţă. Un incubator urmăreşte să aibă un efect pozitiv asupra sănătăţii economice a unei zone, a unei comunităţi”, a menționat Petru Gurgurov.DSC 3834 edited
 
Incubatorul de Afaceri din Ceadâr-Lunga a fost deschis oficial pe 10 iulie, 2014. Conform rezultatelor înregistrate pe parcursul anului 2018, acesta are o rată de incubare de 100%. În cadrul instituției activează 19 afaceri, dintre care 9 sunt start-up-uri. 10 întreprinderi oferă servicii iar 9 dintre acestea activează în domeniul producerii. Pe parcursul anului 2018 în cadrul IA Ceadâr-Lunga au fost oferite peste 1500 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători. Pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale, promovării și accelerării dezvoltării afacerilor incubate au fost accesate 4 proiecte de dezvoltare economică și organizate 37 de sesiuni de instruire și informare.
 
IMG 3896 editedActualmente, în cele unsprezece Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM își desfășoară activitatea circa 200 de companii rezidente, dintre care 94 sunt start-up-uri, 107 sunt gestionate de tineri și 95 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 993 locuri de muncă dintre care 514 pentru femei și 431 sunt ocupate de tineri.
 
Pe parcursul anului 2018 în cadrul Incubatoarelor au fost oferite peste 3000 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători din zona de operare a Incubatoarelor de Afaceri. Pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și accelerării dezvoltării afacerilor incubate au fost accesate 54 de proiecte de dezvoltare economică. IMG 3888 edited
 
Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată în anul 2013de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene. În prezent, rețeaua include unsprezece incubatoare: Ștefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Cimișlia, Cahul și Călărași. Două dintre acestea, IA Călărași și IA Cahul au fost deschise pe parcursul anului 2017.
Last modified on Friday, 28 December 2018 11:22

Partners

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

logoINVEST

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Our Poll

Ce impact va avea criza economică mondială asupra afacerii DVS?

Nici un impact - 42.4%
Pîna cînd nu, dar posibil să avem pierderi - 14.1%
Deja avem pierderi - 20%
Avem pierderi majore - 18.2%
Au scazut preturile la carburanti - 5.3%

Total votes: 170
The voting for this poll has ended on: 10 Sep 2018 - 10:05
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE