Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Română (România)Russian (CIS)
Banner
Banner
Banner
Thursday, 30 November 2017 20:53
Rate this item
(0 votes)

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii prezentă la Forumul Economic regional Nord

img 5016 1Antreprenori și reprezentanți ai autorităților publice au participat astăzi, 30 noiembrie, la Forumul Regional Nord care se desfășoară la Edineț. Forumul a reunit investitori locali, întreprinderi active, producători și exportatori, asociații de business, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale. 
 
În cadrul eveniemntului au fost abordate subiecte de interes pentru antreprenori precum: accesul la infrastructura fizică (căi de comunicație, utilități, incubatoare de afaceri ș.a.), potențialul și disponibilitatea forței de muncă, dezvoltarea centrelor de instruire și pregătire a forței de muncă (universități, colegii, școli de meserii, centre de excelență) și, nu în ultimul rând, obținerea accesului la finanțare.img 5021 1
 
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmâc, prezent la eveniment, a afirmat că dezvoltarea regională durabilă este una din politicile cele mai importante şi cele mai complexe pe care și le-a propus Guvernul pentru dezvoltarea uniformă a tuturor regiunilor țării, reducerea disparităților economice şi sociale existente. ”Guvernul devine mai aproape de mediul de afaceri, continuând procesul de debirocratizare, de simplificare a procedurilor, de reducere a instituțiilor de control.  Ne dorim ca reforma climatului de afaceri să fie simțită de fiecare antreprenor, așa încât începând cu anul 2018 fiecare agent economic să știe de câte ori va fi verificat, cu ce scop și care vor fi rezultatele controlului”, a spus vicepremierul Octavian Calmâc.
 
1 n editedDirectorul interimar ODIMM, Petru Gurgurov, a subliniat rolul și importanța întreprinderilor mici și mijlocii în economia țării. “IMM-urile reprezintă 98% din totalul întreprinderilor din Moldova și au o contribuție de 30% din PIB. Pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a acestora, statul, prin intermediul ODIMM pune la dispoziția antreprenorilor mai multe programe de consultanță, finanțare, dar și infrastructură”, a spus directorul interimar ODIMM.
  
2 o edited
Directorul intermar ODIMM a îndemnat antreprenorii atât din regiunea de Nord, cât și din toată țara să fie activi, să se informeze și să apeleze cu încredere la serviciile gratuite oferite de ODIMM și programele de suport.
Last modified on Friday, 01 December 2017 18:27

Partners

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Our Poll

Ce impact va avea criza economică mondială asupra afacerii DVS?

Nici un impact - 42.4%
Pîna cînd nu, dar posibil să avem pierderi - 14.1%
Deja avem pierderi - 20%
Avem pierderi majore - 18.2%
Au scazut preturile la carburanti - 5.3%

Total votes: 170
The voting for this poll has ended on: 10 Sep 2018 - 10:05
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE