Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Română (România)Russian (CIS)
Friday, 30 March 2018 16:02
Rate this item
(0 votes)

Misiune TAIEX privind generarea unui model de cluster în Republica Moldova

1jjjjjjj n editedÎn perioada 26-30 Martie 2018, s-a desfășurat a II-a misiune a experților UE privind dezvoltarea Modelului de Cluster adaptat contextului regional, cu suportul Instrumentului de Asistență Tehnică și Schimb de Informații al Uniunii Europene (TAIEX). Evenimentul face parte din seria celor patru misiuni ale experților UE privind elaborarea metodologiei adaptate contextului național de stimularea a inițiativelor de cluster. 
Misiunea a presupus o serie de grupuri tematice desfășurate în 4 regiuni ale țării. Aceasta a debutat la Chișinău, cu participarea reprezentanților Autorităților Publice Centrale, Instituțiilor de Învățământ, Organizațiilor de suport a sectorului IMM și reprezentanții sectorului privat. Totodată, grupuri tematice similare s-au desfășurat la Nisporeni, Cahul și Soroca, reprezentative pentru regiunea Centru, Sud și respectiv Nord. 
 
Scopul grupurilor tematice a fost de a identifica potențialul de dezvoltare al fiecărei regiuni și de a crea un model de colaborare eficient între mediul de afaceri și factorii de decizie, care să contribuie direct la creșterea competitivității locale.29829611 10155482226247333 1110769738 o
 
Experții TAIEX, Daniel Coșniță și Tim Buyse, au remarcat interesul sporit al actorilor implicați la aceste evenimente. În rezultatul desfășurării grupurilor tematice, va fi elaborat un raport privind direcțiile de dezvoltare în cele patru regiuni precum și industriile cu potențial de creștere și clusterizare.
 
În context, Daniel Coșniță, Președintele Asociației Clusterelor din România, a menționat importanța creării unui sistem de concentrare a resurselor la nivel regional dedicat creșterii competitivității sectorului privat.
 
Misiunea s-a finalizat cu sesiunea de totalizare a grupurilor de lucru din regiuni, iar o versiune preliminară de cartografiere a viitorului cluster a fost prezentată de către experți.   
 
Următorul eveniment TAIEX va avea loc la sfârșitul lunii mai, iar în cadrul acestuia va fi generat un model de cluster (pilot). Misiunea se va finaliza cu  desfășurarea unui Atelier de lucru  pentru prezentarea metodologiei de crearea a unui cluster, profilul clusterului generat și schița de proiect al Programului de Suport al Clusterelor în Republica Moldova.
Last modified on Thursday, 02 August 2018 09:11

Partners

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE